måndag 30 januari 2012

Trendiga TRASOR

Ingen har väl missat att trenden med trasmattor är riktigt stor denna säsongen. Var en sväng på stan i dag och spanade in denna från Åhléns. Riktigt snygga färger och precis vad som behövs för att liva upp hemmet!
Trasmatta från Åhléns
70 x 200 pris 299;-

Bild: Elle

Eller varför inte väva sig en egen  kjol, det kan väl inte ta så lång tid!? Denna kommer från det svenska märket HOPE och kan beställas med 60 dagars leveranstid för 16 000:-. Om man har spendérbyxorna på kan du även köpa dig en matchande väska för 8 000:-



Kram Mimmi









söndag 29 januari 2012

Bild från Allt om Mat

Sugen på att baka något gott till kaffet!? Denna  Mjölkchoklad kaka är familjens absoluta  favorit. Till kakan krävs 200 g mjölkchokad  av något slag. Prova att  göra den med  Marabou Apelsinkrokant, Schweizernöt eller Mintkrokant . Den går snabbt att slänga ihop, det enda man ska tänka på är att det krävs ett par timmar i kylen innan serveringen. Receptet  kommer från Allt om mat septembernummret 2006.

Mjölkchokladkladdkaka! 

100 g mjölkchoklad
100 g smör
2 ägg
1½ dl råsocker ( jag har sällan detta hemma så det  går utmärkt med vanligt socker.)
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
Fyllning.
100 g mjölkchoklad
Garnering
50 g mörk choklad ( kan uteslutas )

1. Sätt ugnen på 175 grader.Smält chokladen med smöret.Vispa ägg och soker pösigt.Rör i mjöl blandat med bakpulver, salt och chokladblandningen.
2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm, häll i smeten. Grov-hacka chokladen och strö den över smeten.
3. Grädda i  nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen minst 2 timmar, gärna över natten. 
Servera med glass eller grädde!

Kram Mimmi

Underbara textiler i silkessammet från Danska Fabric Copenhagen visades på Formex. Företaget startade för ca 6 årsedan av Annette Egholm efter en resa till Vietnam där hon fann materialet hon i dag producerar sina produkter av. Bohemisk Lyx skulle jag vilja kalla konceptet för.
 Jag vill ha precis allt!



Bilder tagna på Formex!


lördag 28 januari 2012

I vår familj är alla helgalna i allt vad Choklad heter ! Så fort vi ska ha gäster önskas det kladdkaka i någon form. Själv tycker jag det är roligt att baka och då gärna bullar av någon sort. Fick en trevlig bok av mina föräldrar nu när jag fyllde år som heter SÖTEBRÖD FRÅN BRUNKEBERGS BAGERI. Bakade ur boken för första gången här om dagen och då blev det Kardemumma bullar med Apelsinsmörfyllning. ! ( Hade faktiskt även 1 paket saffran i degen vilket gjorde dom extra smarriga.)


  

Apelsinsmörfyllning
200 G Rumstempererat smör
200 G Florsocker
20 G Vaniljsocker
Rivet skal och saft av 1 Apelsin
(Recept från boken)

Jag nöjde mig inte med detta utan hade även i  2 msk kardemumma! 

Ha en skön lördag
kram Mimmi


torsdag 26 januari 2012



Har ni lyssnat på de här fantastiskt duktiga tjejerna Johanna och Klara i First Aid Kit?! Skivan The Lion´s Roar släpptes den 18 Januari. Kan varmt rekommendera den. Nu ska jag titta klart på Antikrundan.

Vi hörs i morgon!

Kram Mimmi

onsdag 25 januari 2012


                                                       

I dag var det riktigt svårt att komma ur sängen ! Tycker inte alls om den här bitande kylan....brrrrr
 Om inte förr så är det nu dags att se till så att våra flygande vänner hittar lite mat. Det finns en mängd snygga fågelmatare på marknaden, vissa fungerar bättre än andra. Själv har vi både Born in Swedens  variant den 
övre bilden  i detta inlägg. Den fäster du direkt på rutan med en sugpropp. En annan variant som vi har är  Eva Solos  hängande modell. Fåglarna hade lite svårt att landa på kanten så vi ( läs min man) modifiera denna
 och fäste en aluminium pinne som landningsbana.Nu funkar den utmärkt.

 Kram Mimmi

tisdag 24 januari 2012


                                                                                             bilder Google




Italienska företaget Dala Leo tillverkar accessoarer gjorda  av kapsyler från aluminiumburkar. Företaget ägs och drivs av Italienska Luisa Leonardi Scomazzoni även kallad " Leo" . All tillverkning sker i Brasilien där det skapas arbetestillfällen för  kvinnor i de allra fattigaste delarna. När man köper en Dala Leo produkt följer det med en broschyr på (Italienska, Eng, Tysk, samt Spanska) där man beskriver produktens ursprung. Visst är det snyggt ! Nu blir det till att dricka läsk och öl. Kanske finns det någon med en samling, i så fall hör av dig !?

                                                     Kram Mimmi

måndag 23 januari 2012


Sedan ett par år tillbaks har jag börjat köpa Kokeshi dockor i present till min familj och vänner.
Dessa underbart charmiga dockor har tillverkats i Japan sedan 1700-talet. Varje Kokeshi är svarvad av körsbärsträd eller japansk lönn och sedan handmålad och stämplad med hantverkarens sigill vilka ofta är nedärvda  i generationer.
Från början tillverkades dockorna vid en badort i Japan för att säljas som souvenirer till badgästerna. Den huvudsakliga produktionen  ligger idag i staden Sendai. Hos Lindform hittar du dessa sötnosar!



                                                                                 Kokeshi dockor från Lindform 
       
                                                           

Kram Mimmi

lördag 21 januari 2012

Lite bilder från FORMEX!

                                     


Fransk romantik hos Miss Etoilé 

Ljuvliga skrin med Trollsländor från Oi Soi Oi

 Härliga dova pasteller i Madame Stoltz monter

Lite Industrikänsla hos Bloomingvilles 

onsdag 18 januari 2012


Då var det snart dags att sätta sig på tåget och bege sig till Stockholm och FORMEX.
Ska bo två nätter hos min söta vän Paula och hennes familj. Så i morgon blir det en heldag 
på Stockholmsmässan med förhoppningsvis massor av inspiration. Lovar att visa lite bilder senare. 
Årets stora trend temautställning som visas på entrétorget heter denna säsongen "IN THE MOOD".



bilder från Hus & Hem

Visst är IKEAS BILLY  snyggt i gult och grönt! Vitrinskåpen kommer att säljas i begränsad upplaga 
under våren i dessa två färger. Påminner mig om Mats Theselius  National Geographics-skåp som
går loss på sisådär 30 000:-. 

Kram MIMMI


tisdag 17 januari 2012


                                                         

DLM  "Don´t Leave Me"  är designat av Thomas Bentzen  för danska HAY. Detta smidiga bord med tre ben är lätt att flytta runt efter behov
och  passar lika bra inne som ute.
Bordet finns i två storlekar och 8 färger för ca 1700;-
Har sneglat på detta under ca 2-årstid, så detta får nog bli min nästa investering. Frågan är bara vilken färg ska man ha?
   


måndag 16 januari 2012


Så var det måndag igen!  Visste ni att det var Tulpanens Dag i går den 15 Januari?  I hela 20 år har floristelever delat ut tulpaner till förbipasserande i 6 olika städer i Sverige just denna dag. I år var det Malmö, Stockholm, Göteborg, Kalmar, Jönköping samt Härnösands tur. Vi svenskar är tydligen världsmästare på att köpa tulpaner! Varje år köper vi ca 120 miljoner som får pryda vårat hem. De som känner mig väl vet också att detta är min favorit blomma.

Här kommer lite goda råd om hur du bäst sköter om detta första vårtecken.

1. Skär av ett par cm av stjälken när emballaget fortfarande finns kvar runt buketten. Tulpanerna suger lättar upp vatten då.

2. Fyll på med kallt vatten och låt dra några timmar innan du tar av emballaget och arrangerar blommorna.

3. Efter ett par dagar kan man gärna snitta om dom och byta vatten. Tänk på att tulpaner är törstiga och vill ha mycket vatten.

4. Sist men inte minst. Tänk på att aldrig placera blommorna i direkt solljus eller nära frukt. Fruktens etylengas påskyndar  åldrandet av blommorna.

söndag 15 januari 2012




bild från Google

En sådan här hade gärna fått flytta in till oss! Var sak på sin plats. Ingen som behöver fråga efter var saxen är. Praktisk förvaring för alla typer av rum, i  hallen för tex. post, busskort ,glasögon, nycklar,mobil/laddare etc.
UTEN.SILO 1 designades 1969 av tyska Dorothee Becker och tillverkades från början av Dynamit Nobel ( grundat av Alfred Nobel .) Tillverkningen la ner på grund av oljekrisen i mitten på 70-talet, men sedan 2001 togs produktionen upp igen av  VITRA. Finns i färgerna vit, svart, röd och silver. Priset ligger runt 2400;-. 

Kram Mimmi



lördag 14 januari 2012

Skulptural lampa  med fiskar som simmar runt ljuskällan av brittiska designern Dominic Bromley från Scabetti. Lampan visades nyligen på
  100 % Design i London.
Varje fisk är handgjord i ben-porslin och kan variera i storlek.
Gick förbi denna skönhet på Harrod´s och knäppte en bild.Glömde tyvärr att kolla upp priset, men var inne på deras hemsida och såg att den går att beställa i olika storlekar upp till 2 meter hög.
Smakar det så kostar det!


                                                                         Lampa av Dominic Bromley för Scabetti.

fredag 13 januari 2012

Har ni vägarna förbi London måste ni ta en sväng inom APPLESTORE på Regent street eller Covent Garden.
Vi var där strax innan klockan 21.00 i lördags kväll och blev helt förbluffade av deras personalstyrka! En helgdag strax innan stängning arbetar där så mycket som ..håll i er...ca 200 personer!??!!!!
Jag var tvungen att fråga efter att ha räknat till 87 personer med blå tröja på nedersta våningen. Hur går detta ihop? Vilka lönekostnader dom måste ha, eller har Britterna inga OB-tillägg? Eller är det därför "Mac" är så dyr? Men jag lovar er,hjälp får du på två röda sekunder!

Ha en trevlig fredags kväll.

kram Mimmi

torsdag 12 januari 2012



Här kommer lite bilder från ANTHROPOLOGIE på Regent street i London .Mysig butik med regnskog på väggen mellan våningsplanen.
Blev sugen på att ta fram mina GULDRAMAR från vinden som jag samlade på mig för sisådär 20 år sedan. Funderar i bland på att måla en och annan vit eller svart men tror att jag kanske ångrar mig. För kanske flyttar man någon gång till det DÄR  DRÖMHUSET på 350 kvm med kakelugnar och stuckatur och högt i tak!? Då får ramarna se dagens ljus igen och då är de nog vackrast som dom är. Lite nötta och slitna.




















lördag 7 januari 2012


Då var det strax dags att åka till Sturup för att ta flyget till LONDON! Jag och Linnea åker på lite kul shopping och inspiration så här direkt efter alla helger. Massor av SALE  så vi kommer garanterat hem med en extra väska full av  kläder.(Checkar bara in en på vägen dit.Den andra ligger tom i resväskan.)
Vi ska försöka hinna med en hel del under fem dagar bla. en utställning på Fashion and textil Museum som heter "Catwalk" med mode fotografering.
Visar lite bilder när vi kommer hem.
HAVE A NICE WEEKEND


Kram Mimmi


fredag 6 januari 2012




Tänkte lämna en kort presentation av vår nya lilla familjemedlem med namnet TIGER.
Tiger är en kul liten kanin som bott hos oss i några veckor. Hon är en lejonkanin som gärna  hoppar upp i våra knän när vi sitter i soffan och äter direkt ur ens hand, hon är alltså väldigt tam. Vi hoppas att hon fortsätter vara lika social och rolig, och inte blir en "sladdbitare". Hon sitter ofta länge på bakbenen och spanar.


Victor undrar om det kanske är en surikat vi har köpt, och inte en kanin!?

torsdag 5 januari 2012



bild från Sköna hem

Nu äntligen ska jag komma igång med mitt bloggande! Vänner har säkert hört mig säga det ett antal gånger de senaste två åren, men nu är jag här.Vid denna arbetsplats hade jag gärna suttit framför datorn och surfat.
Fast bilden innehåller så mycket detaljer så känns det ändå rofyllt.Kompositionen med tavlorna balanserade i rätt bredd på båda sidor skrivbordet, lampor och stolar i par samt den lugna färg skalan gör det hela väldigt inbjudande.Denna bild hittade jag för andra gången, nu i december numret av Elle decoration.uk.
Annars är jag en person som älskar färg och tycker att "less is less" and "more is more".

Kram Mimmi